Wat zijn de veiligheidvoorschriften voor sectionale poorten

Wat zijn de veiligheidvoorschriften voor sectionale poorten?

De veiligheid is altijd een belangrijke overweging bij het kopen van sectionale poorten. Of u nu een sectionale poort installeert voor een bedrijf, een school of uw eigen woning, het is belangrijk om de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat uw sectionale poort veilig en betrouwbaar is. Het is daarom cruciaal om de veiligheidsvoorschriften voor sectionale poorten te kennen. In dit artikel zullen we de belangrijkste veiligheidvoorschriften bespreken die u moet nemen bij het installeren en gebruiken van een sectionale poort.

Veiligheidsnormen en certificeringen

Alle sectionale poorten moeten aan bepaalde veiligheidsnormen voldoen voordat ze verkocht kunnen worden. Er zijn verschillende nationale en internationale normen waaraan een sectionale poort moet voldoen, waaronder:

 • CE-keurmerk
 • EN 13241-1-norm
 • EN 12453-norm
 • EN 12445-norm
 • EN 12604-norm

Het is belangrijk dat de sectionale poort die u koopt is gecertificeerd volgens één van deze normen, omdat dit een indicatie is dat de poort aan bepaalde veiligheidsnormen voldoet. Als u een sectionale poort koopt, vraag dan altijd naar de certificeringen die de poort heeft.

Veiligheidstoepassingen

Naast het kopen van een sectionale poort die voldoet aan de vereiste veiligheidsnormen, moet u ook verschillende veiligheidstoepassingen implementeren om ervoor te zorgen dat de poort veilig is. Het is belangrijk om de volgende veiligheidsmaatregelen te nemen:

 • Gebruik een slot met sleutel, zodat de poort niet zonder toestemming geopend kan worden.
 • Gebruik een afstandsbediening of een ander elektronisch apparaat om de poort te openen en te sluiten.
 • Gebruik een alarmsysteem waarmee u kunt opvangen als iemand probeert de poort te openen zonder toestemming.
 • Gebruik een bewegingssensor zodat de poort automatisch sluit als iemand het gebied verlaat.
 • Gebruik een fotobewakingssysteem om ervoor te zorgen dat er geen ongewenst persoon toegang kan krijgen tot het gebied.

Installatie en onderhoud

Het is belangrijk dat de sectionale poort correct geïnstalleerd en onderhouden wordt om ervoor te zorgen dat de poort veilig is. Als u een sectionale poort gaat installeren, moet u ervoor zorgen dat de poort op de juiste manier geïnstalleerd wordt en volgens de voorschriften. Neem contact op met een professionele installateur als u niet zeker weet wat de juiste installatieprocedure is.

Om ervoor te zorgen dat de poort veilig blijft, moet u ook regelmatig onderhoud plegen. Controleer de poort regelmatig op slijtage en losse onderdelen en vervang deze indien nodig. Laat de poort ook regelmatig inspecteren door een professionele installateur om er zeker van te zijn dat de poort in goede staat is.

Conclusie

Als u een sectionale poort installeert, is het belangrijk om de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen. Zorg ervoor dat de poort is gecertificeerd volgens de vereiste veiligheidsnormen en implementeer verschillende veiligheidstoepassingen. Zorg er ook voor dat de poort correct geïnstalleerd wordt en regelmatig onderhouden wordt om ervoor te zorgen dat uw sectionale poort veilig en betrouwbaar blijft.

Veelgestelde vragen

 • Is het veilig om sectionale poorten te gebruiken? – Ja, sectionale poorten kunnen veilig worden gebruikt als ze aan alle relevante veiligheidsvoorschriften voldoen, zoals het plaatsen van de poort op de juiste manier en het gebruik van de juiste componenten.
 • Wat voor soort veiligheidseisen gelden er voor sectionale poorten? – Alle sectionale poorten moeten voldoen aan de lokale veiligheidsvoorschriften en -eisen. Controleer of de poort voldoet aan de eisen voor de locatie waar de poort wordt geïnstalleerd.
 • Wat zijn de meest voorkomende veiligheidsproblemen bij sectionale poorten? – De meest voorkomende veiligheidsproblemen bij sectionale poorten zijn onjuiste montage, slecht onderhoud, onjuiste bediening of onjuiste componenten.
 • Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn sectionale poort veilig is? – Zorg ervoor dat de poort op de juiste manier is geïnstalleerd, dat het juiste onderhoud wordt uitgevoerd en dat het juiste bedieningsmateriaal wordt gebruikt.
 • Hoe kan ik ervoor zorgen dat de sectionale poort veilig wordt gebruikt? – Zorg ervoor dat iedereen die de poort gebruikt de juiste veiligheidsinstructies volgt, zoals het niet onderbreken van de beweging van de poort terwijl deze in beweging is.

Plaats een reactie