Privé groenzone in San Vincenti, Gaiole, Toscane, Italië

Het heuvelachtig bekende Toscaanse landschap met de typische begroeiing van bos (eik/kers/enz.), zijn olijf- en wijngaarden, graanvelden en dreven van Cipressen, spreekt tot ieders verbeelding.

De bloedhete zomers en koude natte winters verklaren ons mede een typische Toscaanse architectuur.

 

Dergelijk landschap situeert zich ook op deze plek waar de opdrachtgever de kerk, pastorie en enkele huizen met stallingen opgekocht heeft.

Met de gedachtegang dit landschap geen geweld aan te doen, is zowel de authentieke architectuur als het bestaande landschap "herwerkt".

 

De beslotenheid van de binnentuin, het zicht vanuit de woning naar het omliggende landschap, de terrassenaanleg en de keermuren in de olijfgaard zijn gerestaureerd en bijgewerkt. Tussenin zijn er de uitbreidingen en/of vernieuwingen voor de parkeerruimte, de zwembad- en petanqueomgeving, de kruiden- en moestuinen.

Steeds is getracht i.s.m. de architecten een streekeigen harmonische vervlechting van steen, water en groen te verzekeren, evenwel met een hedendaags karakter.

 

Het geheel verbinden met elkaar o.a. door de trappenaanleg tussen de hogergelegen olijfgaard (in aansluiting met de gebouwen, de verharde terrassen en moestuinen) en de lagergelegen wijngaard. De bijkomende nieuwe ontspanningsruimten dichtbij de woning, zoals het petanqueveldje, de zwembadomgeving met vernieuwde terrassen "inbedden" in een vreugdevol bloemen- en grasmengsel, is de verdere aanpak. Zo bezorgen we enigszins tussen dit alles een verfrissende, kleurrijke en poëtische sfeer.

 

Fauna en flora herleeft in landschappelijke stilte onder het klokkengeluid...

buro voor vrije ruimte en OMGEVING

zijn één geworden