Nieuwe uitdagingen voor buro voor vrije ruimte!

3 Jun 2019

Deze week werden bij buro voor vrije ruimte twee nieuwe projecten opgestart: 'Ontwikkeling Nonneland' in Aarschot en 'Sincfala' in Knokke-Heist.

 

Ontwikkeling 'Nonnenland' in Aarschot

 

Samen met UAU-collectiv en Vandecasteele en Vanhooren architectenbureau zal ons team meewerken aan de ontwikkeling van de site 'Nonnenland' ten oosten van het centrum van Aarschot. Deze nieuwe ontwikkeling mikt op een integrale aanpak op vlak van energie en waterhuishouding met ruimte voor verschillende woontypologieën en een schooltje. Buro voor vrije ruimte zal instaan voor de ontwikkeling van een een duurzame visie over de groen-blauwe structuur en recreatieve invulling van deze nieuwe ontwikkeling binnen het bestaande stedelijk weefsel. 

 

  

Omgeving 'Sincfala' te Knokke

 

De omgeving van het Sincfala, het museum van de Zwinstreek in Knokke-Heist, zal er de komende jaren anders gaan uitzien. Buro voor vrije ruimte werkt een integrale visie en ontwerp uit voor zowel het voorplein van het museum, de museumtuin en de omgeving van de nabijgelegen basisschool. De omgeving moet een waar 'groen eiland' worden in het verstedelijkte weefsel van Heist met verder ook ruimte voor buurtgroen, een speelzone en een beperkte groene parkeerhaven. Groen, water en verlichting worden ingepast volgens de verschillende functies en zullen de plek een eigen identiteit bieden.

 

 

 

Please reload

buro voor vrije ruimte en OMGEVING

zijn één geworden