Beheerplan Oude begraafplaats Torhout definitief goedgekeurd

26 Feb 2019

Op 14 februari werd het beheerplan voor de 'Oude begraafplaats' van Torhout definitief goedgekeurd. Het beheerplan beschrijft de geschiedenis en de aanwezige erfgoedwaarden van de begraafplaats. Van hieruit werd vertrokken om een langetermijnvisie te ontwikkelen voor de begraafplaats, zowel op het niveau van de funeraire erfgoedobjecten als voor de begraafplaats als geheel binnen het stedelijk en recreatief weefsel van Torhout. Omwille van het gebruik en de locatie is een eenmalige, grootschalige omschakeling geen optie. Daarom werd onderzocht op welke manier de noden en wensen van vandaag en de toekomst een plaats kunnen krijgen, binnen het kader van de aanwezige erfgoedwaarden. Zo wordt dieper ingegaan op de fysieke en mentale ontsluiting van de plek, gebruik van de begraafplaats door diverse doelgroepen, terug in gebruik nemen van de voorheen gesloten begraafplaats als parkbegraafplaats, introductie van herbruik en peterschap van graven, aanwezigheid van (funeraire) kunst,...

 

 

 

Please reload

buro voor vrije ruimte en OMGEVING

zijn één geworden