Projecten buro voor vrije ruimte in Duits tijdschrift 'Die Gartenkunst'

12 Feb 2019

In de tweede editie van jaargang 2018 van het Duitse tijdschrift “Die Gartenkunst” verschenen twee projecten van buro voor vrije ruimte. Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking tussen Steven Heyde (onderzoeker, verbonden aan het KASK - HoGent) en buro voor vrije ruimte. Steven beschrijft in dit artikel de dialoog tussen historiek en ontwerp binnen de tuin- en landschapsarchitectuur. Aan de hand van twee uitgevoerde ontwerpen in Tongeren, respectievelijk van de tuin van de basiliek en de tuin van het Agnetenklooster, wordt gezocht naar de gevoelige balans tussen landschappelijk erfgoed en ontwerpen binnen deze landschappelijke context én het belang van een onderbouwde en goede samenwerking tussen verschillende actoren.

 

 

Please reload

buro voor vrije ruimte en OMGEVING

zijn één geworden