Anderlecht - Zorgcomplex solidariteit voor het gezin

Nabij het kanaal Brussel-Charleroi wordt in Anderlecht een nieuw zorgcomplex ingepland door zorgbedrijf ‘Solidariteit voor het gezin’. Architectuur- en planbureau Arch&Teco maakt het ontwerp voor de architectuur, terwijl buro voor vrije ruimte instaat voor het ontwerp van de openbare en semiopenbare ruimte op drie verschillende niveaus.

 

Om licht en groen binnen te brengen op niveau -1 wordt een verdiepte binnentuin voorzien. Op het gelijkvloers wordt de ruimte verbonden met de groene as die langs het kanaal loopt. Verschillende meerstammige bomen en massieven zorgen voor structuur en bakenen de speelruimtes voor het kinderdagverblijf en de terrassen voor het restaurant af. Opgaande beplanting zorgt in het smalle woonerf voor een groen eindbeeld. Vanop de daktuinen op niveau +4 heeft men een wijds uitzicht over Brussel. Op deze daktuinen worden banken geïntegreerd in de plantbakken. Deze plantbakken worden geplaatst langs verschillende assen en gevuld met diverse aantrekkelijke sierheesters. Op deze manier ontstaat hiërarchie en herkenbaarheid tussen de verschillende ruimtes op de daktuinen.

 

 Voorontwerp (buro voor vrije ruimte)

 

 Visualisatie (Arch&Teco)

 

Tags:

Please reload

buro voor vrije ruimte en OMGEVING

zijn één geworden