Centrale begraafplaats te Knokke-Heist

 

Eind 2016 werd het team van buro voor vrije ruimte aangesteld als ontwerper voor de uitbreiding en opwaardering van de centrale begraafplaats. Het oorspronkelijk ontwerp kwam van de hand van landschapsarchitect Marc Willems en werd de afgelopen jaren stelselmatig uitgebreid door landschapsarchitect Georges Ertzinger. De komende tien jaar zullen wij instaan voor de verdere ontwikkeling van het basisconcept en de opwaardering van de site waar nodig. Begin januari vond het startoverleg plaats; wij zijn er alvast klaar voor!

 

De begraafplaats is zo’n 10ha groot en werd midden de jaren ‘70 in gebruik genomen. Het terrein werd niet meteen volledig aangelegd, maar telkens volgens de behoefte verder ontwikkeld. Het ontwerp van de begraafplaats en de ontwikkeling ervan is gebaseerd op het principe van een parklandschap waar groen binnen deze ruimte voor rust zorgt.

Please reload

buro voor vrije ruimte en OMGEVING

zijn één geworden