A.M. Havermans en BVVR presenteren toekomstvisie begraafplaatsen van Kapelle-op-den-Bos en Ramsdonk

 

Het team van buro voor vrije ruimte werd aangesteld, samen met kunsthistorica Anne-Mie Havermans om voor de begraafplaatsen van Kapelle-op-den-Bos en Ramsdonk een toekomstvisie op te stellen. Deze plannen werden afgelopen week voorgesteld aan het gemeentebestuur.

Door de jaren heen werden de begraafplaatsen uitgebreid en beheerd zonder duidelijk streefbeeld. Het bestuur van Kapelle-op-den-Bos wil hiermee komaf maken en een duurzame toekomstvisie voor hun begraafplaatsen uitstippelen. Hierbij wordt rekening gehouden met het hedendaags gebruik van begraafplaatsen als groene parken en vernieuwde wetgeving inzake gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. De masterplannen houden rekening met de cultuurhistoriek (onderzocht door Anne-Mie Havermans) en de concessies van de aanwezige graven. Het gemeentebestuur zal de komende jaren aan de slag gaan met de databank, opgemaakt door kunsthistorica Anne-Mie Havermans en stapsgewijs aan de slag gaan met het uitvoeren van de nodige maatregelen.

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk alle afbeeldingen hier 

 

Please reload

buro voor vrije ruimte en OMGEVING

zijn één geworden