Laatste beplantingswerken afgerond bij het WZC Sint-Anna te Herentals

Dit voorjaar werden de laatste beplantingswerken rond het nieuw woonzorgcentrum Sint-Anna afgewerkt. Het woonzorgcentrum biedt tegenwoordig ruimte voor 120 bewoners. Het team van buro voor vrije ruimte ging in 2010 van start met de opmaak van de eerste schetsontwerpen. We zijn dan ook zeer tevreden om het resultaat in blad te zien komen.

 

De uitbreiding van het WZC gebeurde binnen het groen kader van de Antwerpse Kempen. Het belangrijkste uitgangspunt van de bouwheer en het ontwerpteam was vanaf het begin om in te spelen op de aanwezige natuur. Het gebouw resulteerde in een transparant gebouw waarbij de omgeving naar binnen werd getrokken, via 6 lobben en 2 grote patio’s, waardoor binnen en buiten elegant in elkaar overvloeien. Het ontwerpproces resulteerde in een vervlechting van landschap, architectuur, groen, water en beleving.

 

http://www.herentals.be/ocmw/wzc-sint-anna

http://www.devloed.be/nl/projects/wzc-sint-anna-herentals

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Bekijk alle foto's van het project hier

 

 

Please reload

buro voor vrije ruimte en OMGEVING

zijn één geworden