De Floraliën komen dichterbij!

De Gentse Floraliën, een vijfjaarlijks evenement georganiseerd door de Koninklijke Maatschappij voor Landbouw- en Plantkunde van Gent, gaat terug door in het voorjaar van 2016. Op 6 februari 1809 werd de eerste editie georganiseerd, de zaal was toen amper 48 m2 groot… Voor het eerst sinds 1990 zal het evenement niet meer doorgaan in Flanders Expo, maar vindt plaats in de binnenstad. Op vier verschillende locaties (Bijlokesite, Citadelpark, Leopoldskazerne en Sint-Pietersplein) zullen bloemen en planten op een verrassende manier getoond worden.

 

 

Ook buro voor vrije ruimte werkt mee aan deze realisatie. Naast de eerste algemene ontwerpen voor deze nieuwe editie, is in het thema “100 jaar Groote Oorlog; De kracht van groen in donkere tijden” -, de idee uitgewerkt. De inrichting van de Pedro de Gantezaal in het Citadelpark is een drieluik van bos, water en gewassen. Een dialoog tussen natuur en vruchten van het land... De tuin nodigt u uit om na te denken over oorlog en leed, en over de meerwaarde van een groene omgeving bij de verwerking van een trauma. De opbouw is in volle voorbereiding…

 

Tot op de Floraliën!

 

http://www.floralien.be/

 

video:

 

 

Please reload

buro voor vrije ruimte en OMGEVING

zijn één geworden