Persartikel: Provincie reikt cultuurprijzen uit

 

Gisterenavond zijn in de schouwburg van NTGent de provinciale cultuurprijzen uitgereikt. Ieder jaar bekroont een jury artistiek talent en baanbrekende onderzoekers uit de provincie. Met een fragment uit de kameropera ‘Elle est moi und teute mich’ wordt de culturele prijzenavond van de provincie muzikaal ingezet. Componist van het stuk is Joris Blanckaert Hij wint de prijs nieuwe muziek. Naast de prijzen voor geschiedenis, beeldende kunst en kunstgeschiedenis is er ook de prijs voor scenario, die gaat naar Gentenaar Peter Monsaert. Monsaert, onder andere bekend van z’n eerste langspeelfilm Offline wint de prijs voor het scenario van z’n nieuwe film Le Ciel Flamand. De prijs voor architectuur ging naar Vandriessche Architecten en het buro voor vrije ruimte Zij transformeerden samen de oude spinnerij De Porre in Gentbrugge tot een wijkpark. De prijs voor sociaal-cultureel volwassenenwerk tenslotte was voor Wouter Hillaert als een van de initiatiefnemers van burgerbeweging Hart boven Hard.

 

Bekijk een uitgebreide reportage en alle foto's van dit project hier.

 

Klik hier om de video en het persartikel op de website van AVS te bekijken.

 

 

Please reload

buro voor vrije ruimte en OMGEVING

zijn één geworden