Masterplan Hortus Capensis - Zuid-Afrika

Het team van buro voor vrije ruimte werkt momenteel aan een masterplan voor de site ‘Hortus Capensis’ te Zuid-Afrika. Op deze site worden planten opgekweekt in functie van de Belgische plantenkwekerij ‘Oprins plan NV’. Gefaseerd wordt jaarlijks een stukje van het masterplan onder handen genomen en gerealiseerd.

 

Zuid-Afrika is verdeel in 52 districten. Het disctrict Overberg is daar één van. Overberg ligt in de provincie West-Kaap en telt ruim 203.500 inwoners en vier gemeenten, namelijk Theewaterskloof, Overstrand, Kaap Agulhas en Swellendam. Dat laatste is een klein stadje, gesitueerd op zo’n 250km ten oosten van Kaapstad. De gemeente heeft een oppervlakte van 3.001km2 en telt ongeveer 28.000 inwoners. Swellendam ligt aan de voet van de Langebergen en is de derde oudste nederzetting van Zuid-Afrika, na Kaapstad en Stellenbosch.  Het stadje, genoemd naar de gouverneur Hendrik Swellengrebel en zijn vrouw Helena ten Damme, werd in 1747 gesticht met het stadje Tulbagh door Nederlandse kolonisten in de Kaapkolonie.

 

Hortus Capensis is gelegen op de boerderij ‘Queen of Africa’ bij de basis van de Langeberg Mountains. De kwekerij is gespecialiseerd in de vermeerdering van bamboe, inheemse bloeiende planten en bollen zoals Agapanthus, Aloes, Tecomaria, Eucomis en Watsonia voor de lokale en exportmarkten. Ze hebben één van de grootste collecties inheemse Agapanthus soorten ter wereld. Ze hebben een brede selectie van bamboe rassen die geschikt zijn voor commerciële plantages en bosprojecten voor siertuinen en landschapsarchitecturale doeleinden.

 

Link:

http://www.hortuscapensis.co.za/

 

 

Hieronder kan je door de plannen bladeren:

1/7

 

 

Please reload

buro voor vrije ruimte en OMGEVING

zijn één geworden