Gent - Alsberghe & Van Oost - Oplevering

14 Oct 2015

Sinds 2006 is buro voor vrije ruimte betrokken bij de ontwikkeling van de site Alsberghe-Van Oost te Gent. In oktober 2015 vond de oplevering plaats van de laatste fase, namelijk de aanleg van het openbaar groen en een fietspad dat de Bourgoyen verbindt met de wijk Malem en de watersportbaan. 

 

In 1879 begonnen Jozef Alsberghe en August Van Oost een blekerij aan de Drongense Assels. Honderd jaar later ging het bedrijf dicht. Sindsdien stond het te verkrotten. In 1990 kocht Pierre Peremutter, een Brusselse zakenman, het bedrijf. Een plan werd gemaakt voor een nieuwe woonwijk, kantoren, winkels, een crèche, een ondergrondse parking en veel groen op het 22 hectare groot terrein. De ligging nabij de kleine en de grote ring van Gent, alsook de E40 vormen de ideale locatie voor woonontwikkeling. 

 

Op deze historische site, een voormalige industriesite, is een uniek woonproject verrezen. Geïntegreerd in een parel van industriële archeologie, zijn er 50 loft-appartementen ontstaan die de functionaliteit van de voormalige fabriek koppelen aan duurzaam wooncomfort uit de 21ste eeuw. Parallel met de loftappartementen in het gerenoveerde pand – een beschermd stadsgezicht – werd een hedendaags complex van 100 wooneenheden opgetrokken. Een hoogwaardig project op een site van liefst 30 hectare, met uitkijk op een prachtig natuurgebied met fiets – en wandelwegen, de nabijheid van het stadscentrum en de vlakbij gelegen oprit naar de snelweg maken van Alsberghe–Van Oost een gegeerde trekpleister aan de opkomende groene westrand van Gent.

 

Bekijk alle foto's van dit project hier.

 

http://www.oge.be/new-development/alsberghe-oost/

http://www.arch-teco-ap.eu/nl/projects/14/14/895

 

 

Please reload

buro voor vrije ruimte en OMGEVING

zijn één geworden