Beveren - Pastorij Haasdonk opnieuw zoemende bijenkorf

12 Aug 2015

De voormalige pastorij van Haasdonk schittert als nooit tevoren. Net als in oude tijden is de pastorij terug een centrum van gemeenschapsleven, met een kinderopvang, een filiaal van de tekenacademie, een parochiesecretariaat en vergaderlokalen. De pastorij werd op vrijdag 19 juni onder grote belangstelling officieel geopend.

 

Wat in 2010 ingeschreven stond als een opknapbeurt mondde uiteindelijk uit in een quasi volledige nieuwbouw, die in de loop van 2012 werd gestart. De bouwvallige staat waarin de pastorij verkeerde, noopte het bestuur tot een ingrijpende renovatie. Architect Frans De Soomer koos er daarom voor om slechts één historische muur te bewaren, en voor het overige voor een nieuwbouw te gaan, inclusief de reconstructie van de serre. Het resultaat is een moderne, functionele en energievriendelijke nieuwbouw met 28 opvangplaatsen voor buitenschoolse kinderopvang, een filiaal van de tekenacademie, een parochiesecretariaat en vergaderruimte voor het plaatselijk verenigingsleven waaronder het Boerenkrijgcomité en de oud-leiding Chiro Crescendo.De werken werden uitgevoerd door de firma Alpas uit Dendermonde. De kostprijs bedroeg ruim 1,1 miljoen euro. Ook de tuin werd onder handen genomen en is nu een fraaie en kindvriendelijke groene oase. Hiervoor tekenden het buro voor vrije ruimte (Gent) en aannemer VMB uit Verrebroek. De inrichting van de tuin kostte ruim 85.000 euro

Met de renovatie van de pastorij kwam er ook plaats voor de inrichting van een buitenschoolse opvang in Haasdonk. Die biedt momenteel plaats aan 28 kinderen, maar zal later uitbreiden tot 49 opvangplaatsen. Voor de organisatie van deze opvang sloegen de vzw ’t Boeleke en de vzw ’t Ballonneke de handen in elkaar. De nieuwe vzw Schoolvrij die zij samen oprichtten wil op termijn bijkomende kwalitatieve kinderopvang organiseren in alle deelgemeenten, met respect voor en in samenwerking met de reeds bestaande opvanginitiatieven.

 

Origineel bericht kan u terugvinden op: http://www.beveren.be/nieuws/pastorij-haasdonk-opnieuw-zoemende-bijenkorf

Please reload

buro voor vrije ruimte en OMGEVING

zijn één geworden