Wevelgem - Begraafplaats wint de Arthur Olivier prijs van 2011

25 Jan 2012

De prijs Arthur Olivier, in 1957 ingesteld door het Tuinbouwcomité van de provincie West~Vlaanderen, bekroont om de vijf jaar ofwel een bestuur, voor de geleverde inspanning op het vlak van inkadering of vernieuwing van het openbaar patrimonium. Het thema dit jaar was ‘De groene inkleding van de gemeentelijke begraafplaatsen en hun omgeving’. De jury heeft inspirerende punten naast elkaar gelegd waarbij de begraafplaats van Wevelgem een doorslaggevende indruk naliet. Het verankeren van het geheel in de groenstructuur en verbindingswegen van de gemeente, integratie van oud en nieuw, de aandacht voor het aspect menselijkheid, belevingswaarde en de rouwende mens en de reductie van pesticidengebruik waren de doorslaggevende elementen om de begraafplaats deze prijs toe te kennen. Deze punten vinden we terug onder de vorm van een parklandschap - met licht verhoogde grasvlakken en verlaagde wandelstroken in grindgazon, omgeven door een groene singel- versterkt de rustgevende groene zone middenin de dichte bebouwing van Wevelgem. Binnenkort zal in ons portfolio meer gegevens beschikbaar zijn van deze begraafplaats.

 

Please reload

buro voor vrije ruimte en OMGEVING

zijn één geworden